Sieraden, elke vrouw heeft wel een armband, ketting of ring die bij haar past. Een sieraad kan je outfit net even afmaken. Maar als een sieraad ook nog eens eerlijk gemaakt is, dat maakt hem toch nog mooier?

Handwerk en liefde in een product, want de maker wordt eerlijk betaald. Ze wordt opgeleid, kan haar gezin beter onderhouden en kinderen kunnen onderwijs krijgen. Dit in combinatie met de keuze van duurzame materialen, dat maakt je fairtrade sieraden toch uniek!

Wat is een fairtrade sieraad?

Fairtrade staat voor duurzame productie en ontwikkeling. De basis hiervoor is werken met respect voor natuur en voor arbeidsrechten. Verder een transparante, democratische werkwijze in de coöperaties.

Hoe kan je fairtrade sieraden herkennen?

Een fairtrade sieraad heeft een keurmerk, hieraan kan je de herkomst garanderen. Ze moeten voldoen aan strenge criteria voor ze het keurmerk ontvangen.

Ontdek onze fairtrade merken

Bij Orange Happiness vind je fairtrade sieraden van de merken World Finds, Just Trade en Baha Hope. Naast deze sieraden hebben we meer eerlijk gemaakte accessoires in ons assortiment, zoals sjaals, tassen en riemen!