Blockprint, een eeuwenoude ambacht uit India

India staat bekend om zijn prachtige kleurrijke stoffen met rijke prints Een van de manieren om deze stoffen zo mooi kleurrijk te maken is met de kunstvorm blockprint. Lakens, sjaals, toilettassen, shoppers, jassen, overal zie je de mooie en vaak kleurrijke prints terug. Al eeuwen wordt deze ambacht van generatie op generatie doorgegeven. Met uiterste precisie wordt de print per kleur met een blokje hout met ingekerfde patroon op de stof gedrukt. De verf wordt veelal verkregen op een natuurlijke wijze. Met bloemen, planten en wortels worden de mooiste kleuren gemaakt. Kleur voor kleur wordt de print steeds rijker.

Steeds meer aandacht voor handwerk

Omdat er steeds meer aandacht voor eerlijke handel is, wordt de liefde voor deze Indiase blockprint stoffen wordt steeds groter. Het is geen fabriekswerk, er kunnen hier en daar dus kleine oneffenheden in de prints ontstaan. En dit is eigenlijk heel mooi, want het is mensenwerk en het product vertelt dus een verhaal.

Bekijk hier onze blockprint producten

Bij Orange Happiness hebben we verschillende producten in het assortiment die gemaakt van stoffen met blockprint. Plaids, toilettassen, jasjes en meer.